Elképesztő attrakció Dubai-ban: drótkötélpálya a fellegekben

Elképesztő attrakció Dubai-ban: drótkötélpálya a fellegekben

Két toronyház közé, a földtől 90 méteres magasságban feszítettek ki egy drótkötélpályát Dubai-ban, ahol a város látványosságait egészen egyedülálló, lélegzetelállító és persze adrenalin-fokozó perspektívából lehet megcsodálni.

Az Emaar Boulevard egyik sokemeletes toronyháza, illetve a Dubai Mall között tehetnek egy különleges utazást azok, akik kipróbálják Dubai új turisztikai attrakcióját, a két épület közé kifeszített drótkötélpályát, vagy más néven zip line-t. Az 558 méter hosszú kötélen 40 másodpercig tart az utazás, melynek során a sebesség elérheti akár a 80 kilométer / órát is.

Dubai új különleges látványossága a 90 méter magasságban kifeszített zip line

Az adrenalin tombolása közben az utasoknak érdemes jól kinyitni a szemüket, hiszen páratlan nézőpontból szemlélhetik meg többek között a Burj Khalifát, a kanyargós szökőkútrendszert, vagyis a Dubai Fountain-t, valamint a Dubai Mall-t, ahol az egyik végállomása is található a pályának.

A bátor, ugyanakkor életre szóló élményre vágyó jelentkezőket biztonságosan beszíjazzák egy hámba, viszont a lábuk szabadon lóg a szédítő mélységbe. Érdekesség, hogy a zip line első utasa nem más volt, mint Sheikh Hamdan bin Mohammed, aki történetesen Dubai koronahercege.

-W-